UA-129017859-1

MIGUEL ANGEL FITA: UN AMBAIXADOR MONUMENTAL

2018-10-04T20:15:40+00:00 28/08/2018|

MIGUEL ANGEL FITA: UN AMBAIXADOR MONUMENTAL

 Ja sabíem que aplegaria eixe dilluns d’agost mes amarg que l’anterior… El que no sabíem era que ens marcaria tant per SEMPRE!

La paraula es ORGULL, orgull de tots i cada un dels meus amics dels Moros Marinos: sense alguns d’ells, estes festes no haveren sigut iguals: Hèctor, Inyaki sentinella, Cristian, Roberto…Rafa Gandía; autèntic lluitador incansable per la Festa, pel ben fer… menuda Arrancà ens vas regalar, a nosaltres i a tota la comparsa! orgull d’haver dut el càrrec amb la màxima dignitat i humiltat possible; orgull d’haver comptat amb una «favorita» d’exepció, Sara Cemer ,una companya de viatge que ho ha fet tot més fàcil, més especial, més màgic… Orgull d’ una Comparsa Moros Marinos que va acceptar la candidatura de dos joves amb l’ unic aval de la il·lusió; orgull de família: ha estat un any molt difícil, molt dur…però sempre haveu estat ahí, sempre!!! Vos vull com no vos podeu imaginar, però sempre sembla ser menys del que sent que em voleu a mi. Orgull d’una família de Bocairent que ha viscut estos dies compartint amb mi el goig del càrrec, que han participat activament d’este sarao, i que sempre han tingut paraules d’ànim; orgull d’una esquadra que ha format pels carrers del nostre poble de forma impecable en tots i cada un dels actes, una escolta que de veres ha guardat les nostres esquenes, amb una serietat, formalitat, serenitat que ens ha dut a ser la millor esquadra del bàndol moro, amb Paula Soler Torró fent de cabo, tot mentre sonava de forma magistral amb 120 musics l’immens regal de Tughra…benarrais, menuda Entrà vam fer!!! Bueno, i la Diana? Ens vam marcar una arrancà per al record, amb uns acords i uns colomets que pretenien dur la Festa Al Cel!!!

Una diana per a la història, amb les portes de Sant Carles de bat a bat, i girant l’esquadra al Cristo, que GRANS!!!! Trabucs, pólvora, nervis…he tractat d’oferir al poble la millor versió de mi mateix en complir un somni d’infantesa, el somni d’un dia ser ambaixador, no recitar, sinó interpretar amb el cor els versos de JJ Cervino, tractant de transmetre el que a mi em transmeten, espere que sen quereu una miqueta d’eixe sentiment del que vos parle; Juan Alonso Garcia, no havera pogut imaginar un contrincant millor que tu: això també es orgull!!! Orgull d’uns càrrecs, encapçalats per Manuel PenadésKike Galbis i Susana Vulpe, una promoció de Primers Trons, i un pregoner inigualables: junts hem passat un any inoblidable del que ens queden les rises, les cervesetes, els soparets, l’estima i l’amistat, que es allò que queda quan tot açò passa per davant de les nostres retines del present i queda en les llagrimetes del passat: sou molt grans. Orgull d’una Societat de Festers que vetla amb total entrega per a que tot ixca a la perfecció, per a que els càrrecs gaudim al màxim de les Festes, per a que estes estiguen a lo més alt, tot comandat per José Rafael Sanchis Vicedo, una bellíssima persona, amb un saber estar i un caràcter que per descomptat, no fa mes que facilitar les coses. Orgull de poble: Ontinyent, insigne Villa…ens has dut en volandes, has sabut reconèixer l’esforç i dedicació d’uns jovens que soles han volgut fer un poc més gran el teu nom; sabeu? Som capaços de molt, de tot! Anem a aconseguir que ens donen el que ja es nostre per dret! En cap lloc ningú podrà vore unes Entrades com les que es viuen pels nostres carrers.

Orgull de tu iaio…que be ho has disposat tot, que be has llaurat estos dies, quina bona collita m’has donat! T’he sentit ben prop, molt prop, amb mi… Això es algo que necessitava, i tu ho sabies, i tu has estat ahí; sempre en el meu cor.

Orgull, ORGULL d’amic; Gonzalo Revert Francés, com be dies anit, no som conscients encara del que hem fet, no, no ho som; caldrà més perspectiva, un poc de temps per assimilar tot el viscut. Del que si soc conscient es de la sort d’haver compartit estes càrrec amb tu. Una amistat de molts anys, una complicitat a l’hora d’ entendre la Festa, treball, esforç, sacrifici, comprensió. T’estaré sempre agraït perquè el que he viscut i com ho he viscut, ha sigut perquè tu has estat ahí; supose, espere, que ja ho saberes, però crec que tampoc està de més: saps que estic per al que faça falta, saps que açó no va soles de festes, que et brinde la meua amistat sincera, que no oblidarem mai estes Festes de 2018, però tampoc els petardets del 2005 o les copes i orquestretes del 2010; Ho hem fet Gonçalet, ho hem fet! Hi havia qui tindria els seus dubtes: «on van estos dos ara?» però ni tu ni jo vam dubtar, i amb la passió que ens mou, ho hem dut tot avant!!!

Saps què? Tornarà a sonar Tughra, i amb ella tornarem a baixar en el record fent l’Entrà en dos camells blancs, balancejant-se en un carrer que flota en festa, per davant de les nostres famílies, baix les nostres estreles mentre plou confeti, amb unes notes subtils de dolçaina que tocaran els nostres cors i amb la millor esquadra darrere.
Gràcies Ontinyent, gràcies Reina augusta del mas lindo Valle…

Perquè la Festa es el joguet que ens queda quan ens fem majors i donem prioritat a coses que igual no en tenen tanta…..en la lid nos veremos!!!. 

(Reflexions de Miguel Angel Fita López, Ambaixador de les Festes de Moros y Cristians d’Ontinyent per la comparsa Moros Marinos. Ontinyent 28-8-18, día del Aixabegó).

MIGUEL ANGEL FITA es el il·lustrador de la Novela «EL GUARDIÁN DEL LINAJE», obra del escritor Ricardo J. Montés Ferrero.


¡ ÚLTIMOS EJEMPLARES DE LA PRIMERA EDICION !

COMPRAR NOVELA AQUÍ 

RECIBIRÁS UN EJEMPLAR DEDICADO POR EL AUTOR       

VER MAS NOTICIAS


Miguel Angel Fita y Gonzalo Revert, Embajador y Abanderado, en la Entrada Mora del 24-8-18

Miguel Angel Fita y Gonzalo Revert, Embajador y Abanderado, en la Entrada Mora del 24-8-18

Ricardo Montés y Miguel Angel Fita, momentos antes de iniciar la Diana de Gala.

Miguel Angel con la lanza con la que arrancó la Diana de Gala

Miguel Angel con la lanza con la que arrancó la Diana de Gala

EL GUARDIAN DEL LINAJE, en el arma con la que Miguel Angel arrancó la Diana de Gala.

EL GUARDIAN DEL LINAJE, en el arma con la que Miguel Angel arrancó la Diana de Gala.

EL GUARDIÁN DEL LINAJE y Ricardo J. Montés al finalizar la Diana de Gala

EL GUARDIÁN DEL LINAJE y Ricardo J. Montés al finalizar la Diana de Gala

Miguel Angel Fita declamando la Embajada de Cervino

Miguel Angel Fita declamando la Embajada de Cervino

Combate de Arcabucería en la Embajada de Cervino

Combate de Arcabucería en la Embajada de Cervino

Los Cargos de Fiestas, tras la Embajada de la mañana.

Los Cargos de Fiestas, tras la Embajada de la mañana.

Miguel Angel Fita y Ricardo Montés con el Guardián del Linaje, ante el Castillo de Pepe Bás.

Miguel Angel Fita y Ricardo Montés con el Guardián del Linaje, ante el Castillo de Pepe Bás.

 

"...armada gente arriba, Castillo de Ontinyent, a tus umbrales"

«…armada gente arriba, Castillo de Ontinyent, a tus umbrales»

Deja tu comentario